Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

              Διεκδικείς; Η καταστολή θα είναι η απάντηση

Με τρομοκρατία, καταστολή και απολύσεις κυβέρνηση και ορισμένοι δήμοι επιχειρούν για να κάμψουν τους αγώνες των συμβασιούχων των ΟΤΑ.
Στη Χίο ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας βρέθηκαν τα ξημερώματα μαζί με τα ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του δήμου απειλώντας και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Το γεγονός καταγγέλλουν η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.
Την τρομοκρατία καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χίου σημειώνοντας «Τις προσπάθειες μας για την αποτροπή των απολύσεων και των μελλοντικών ιδιωτικοποιήσεων της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν θα τις σταματήσετε! Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι έχοντας δίπλα μας τους συλλογικούς φορείς της Χίου, και τον χιώτικο λαό!».
Σε Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κάρπαθο ήδη έχουν αναρτηθεί στο «Διαύγεια» οι διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης. Στην Κάρπαθο απολύονται 12 άτομα και στην Αλεξάνδρεια 20.
Επιπλέον, στην Αλεξάνδρεια ύστερα από εντολή του δημάρχου, εμφανίστηκε η Αστυνομία στην κατάληψη των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τη Δευτέρα στις 8 μ.μ., την ώρα που θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και παρέμβαση.
Στην Κίσσαμο Χανίων ο δήμαρχος δήλωσε στους εργαζόμενους ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θα τους απολύσει. «Εάν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κισσάμου δεν επιστρέψουν στη δουλειά τους, εφόσον έχουν τη διαβεβαίωση ότι δεν θα απολυθούν, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην απόλυσή τους και να προσλάβουμε άλλο προσωπικό για να συνεχίσει να λειτουργεί με εύρυθμο τρόπο η υπηρεσία μας» σημείωσε σε γραπτή του δήλωση.
(φωτο αρχειου)